RSI CANS

Wat is RSI?

RSI is een verzamelnaam voor spier- en gewrichtsklachten aan handen, polsen, armen, schouders, en/of nek. De afkorting staat voor Repetitive Strain Injury en betekent een blessure door een herhaalde belasting. Tegenwoordig wordt meer de term CANS gebruikt. Dit staat voor Complaints of Arm, Neck and/or Shoulder.

Oorzaken RSI

RSI bestaat al eeuwen en is vooral bekend als beroepsziekte. Musici, slagers en postbodes behoren tot de risicogroep, net als kassapersoneel en lopende-bandwerkers. Tegenwoordig is beeldschermwerk de grootste oorzaak van RSI. Als je veel achter de computer werkt belast je vingers, polsen, armen en je schouder- en nekregio. Deze spieren gaan pijn doen en je doorbloeding wordt slechter.

De eerste stappen in het voorkomen van RSI begint u met het aannemen van een correcte zithouding

Voorkomen RSI

Vooral bij mensen die een beeldschermwerkplek hebben is het van belang dat de werkplek ergonomisch is ingericht. Door een zorgvuldig en grondig werkplekonderzoek kan verzuim voorkomen worden en zullen werkgerelateerde klachten aanzienlijk verminderen. Voldoende beweging en verlaging van werkdruk/stress werken ook preventief tegen verzuim.

Dé oplossing: Ergonomeasure!!

Met de Ergonomeasure heeft u in een handomdraai een ergonomische werkplek die zorgt voor een ergonomische werkhouding. Het apparaat is makkelijk in gebruik en zorgt voor verzuimpreventie. Het risico op RSI/CANS klachten wordt tot een minumum beperkt. Ook voor de snelle instelling van zit-sta werkplekken en flexwerkplekken zeer bruikbaar.